kategoria: artykuły spożywcze

Dlaczego warto jeść płatki owsiane?

Lubisz płatki owsiane? • To nie tylko pyszny, ale też zdrowy posiłek! • Przeczytaj, dlaczego warto jeść płatki owsiane • Zobacz przepisy na płatki owsiane

czytaj więcej

Jak jeść awokado? 7 powodów, dlaczego pokochasz awokado

Zobacz, dlaczego awokado jest zdrowe ★ Dowiedz się, jak poznać dojrzałe owoce ★ Sprawdź, jak jeść awokado ★ Pasta, koktajl czy sałatka z awokado? ★…

czytaj więcej

Najlepsze zioła na przeziębienie – lecz się domowymi sposobami

W zimę wielu z nas choruje na przeziębienie i grypę. Skutecznym sposobem na zwalczenie objawów takich jak gorączka, bóle głowy czy gardła są napary z…

czytaj więcej
Tagi:

Profile sensoryczne i charakterystyka kaw z poszczególnych krajów

Na smak kawy oraz jej profil sensoryczny, czyli aromat, konsystencję i zapach, wpływa pochodzenie ziaren. Czym charakteryzują się kawy z rożnych krajów?

czytaj więcej

Słodycze z Ameryki – oryginalne smaki zza oceanu

Amerykanie to niekwestionowani liderzy w dziedzinie cukierniczej pomysłowości. Czym charakteryzują się słodycze z USA i jakie smaki są tam najpopularniejsze?

czytaj więcej

Bataty. Dlaczego warto jeść słodkie ziemniaki?

Słodkie ziemniaki są doskonałym źródłem witamin, a przy tym są wyjątkowo smaczne! ★ Przeczytaj, jakie właściwości mają bataty ★ Co można przygotować z batatów?

czytaj więcej

Na czym polega kiszenie młóta?

Najlepszym sposobem konserwacji wysłodzin browarnianych jest kiszenie w rękawach foliowych. Dowiedz się, jak przebiega ten proces i poznaj jego zalety.

czytaj więcej
Tagi:

Produkcja suplementów diety

Firmy producenckie suplementów diety muszą dbać o prawidłowe procesy produkcyjne: tabletkowanie, kapsułkowanie, czy etykietowanie produktów.

czytaj więcej

5 sposobów na wzmocnienie odporności organizmu

W celu wzmocnienia odporności warto stosować suplementy działające na układ immunologiczny dorosłych. Warto sprawdzić również oferty witamin na odporność.

czytaj więcej

Dlaczego warto jeść mięso?

Za dobre mięso uznaje się mięso białe, czyli np. kurczaka. W tym mięsie zawartość tłuszczu jest najmniejsza, a minerałów niezbędnych organizmowi najwyższa.

czytaj więcej

Poznaj długą tradycję pasztetów

Pasztet słoikowy, w folii czy pudełku – dziś wybór jest duży. Choć nie wiadomo, kiedy pasztet pojawił się w Polsce, to pewne jest, że spożywali…

czytaj więcej

Mrożonki – jeść, czy nie jeść? Cała prawda o mrożonkach!

Mrożonki są bardzo wygodne w stosowaniu, jednak czy są zdrowe? Dowiedz się, czy warto je jeść i na co zwracać uwagę, by wybierać w sklepie…

czytaj więcej
Tagi: